menu
Word Lid
Roeselare en de "dag tegen Racisme"....

Op gemeenteraad van maart had onze collega Filip Deforche enkele pertinente vragen over de organisatie door het stadsbestuur van de “dag tegen racisme”. Volgens de persmededeling van de stad en schepen Hostekint Racisme waren er het voorbije jaar 31 klachten. Of zoals ze zelf zegt: “ Dat zijn er 31 te veel. Het werkelijk aantal mensen dat met racisme wordt geconfronteerd, ligt ongetwijfeld veel hoger. Niet iedereen dient een klacht in.”

En eens te meer deed Roeselare een extra duit in het zakje. Men liet getuigenissen brengen van slachtoffers van racisme in Roeselare, naast de bewustmakingsacties doorheen het jaar.

Groot was onze verbazing toen de schepen antwoorde dat die 31 klachten niet allemaal over racisme gingen. Dat waren er slechts… 5 en 1 over een ermee verbonden huurkwestie. Of deze dan nog alle 6 ontvankelijk waren mochten we niet vernemen van onze schepen. Dat werpt toch direct een ander licht op de het vermeend racismeprobleem in onze stad.

Onze vraag is wanneer er eens geluisterd zal worden naar het verhaal van de gewone Roeselarenaars die hun Roeselare niet meer herkennen, en die eveneens met multicultureel grensoverschrijdend gedrag en geweld worden geconfronteerd en geen klacht durven neerleggen?

Voor het Vlaams Belang is het duidelijk. Nog meer dan ooit draaien dergelijke campagnes uit op indoctrinatie, op een “weg-met-ons”-politiek. Dat terwijl racisme niet de oorzaak is van de samenlevingsproblemen die er zijn, maar wel het niet aanpakken van de overlast en de vervreemding door de steeds toenemende aantallen vreemdelingen die zich in onze stad komen vestigen. De Roeselarenaar moet niet de schuld krijgen, moet niet met de vinger gewezen worden omdat ze immigratiekritisch is. De Roeselarenaar wil enkel in een herkenbare, bloeiende en veilige stad wonen!

ONTVANG ONZE NIEUWSBRIEF