menu
Word Lid
Pop-up dumpwinkels horen niet thuis in het winkelcentrum!

Op de jongste gemeenteraad vroeg onze fractieleider Immanuel De Reuse de onrust onder de centrumhandelaars n.a.v. de komst van een pop-up dumpwinkel weg te nemen. We willen zo onze handelaars een hart onder de riem steken en blijven we pleiten voor een kwaliteitsvol centrum.

Hieronder onze vraag:

Hier kwamen er al verschillende relance en kernplannen aan bod om de (klein)handel in onze binnenstad de nodig adem en mogelijkheden te proberen geven.

Iedereen wil dat onze stad aantrekkelijk blijft voor de consumenten uit onze stad en nog van veel verder. Dat deze hier in “het hart van West-Vlaanderen – uw inkoopstad” die winkels vinden die elders niet voorkomen. Dat er een mooie en evenwichtige mix is van winkels en stijlen, van horeca en handel.

Het is dan ook met veel argwaan dat onze Roeselaarse handelaars nu zien dat in één van de grootste winkelpanden in onze “monopoliestraat”, de voormalige C&A-vestiging , een pop-up-winkel zit. Een winkel die zichzelf omschrijft als de grootste verkoper van merkschoenen uit faillissementen en overstocks in België.

Niet dat enkel in deze soldenperiode, een moment dat vele winkel een deel van het winterseizoen moeten maken en oude stock kwijt geraken zo’n winkel zich inplant in het centrum zorgt voor onrust maar ook dat dit in de toekomst wel eens een constante zou kunnen zijn.

Onze vraag: hoe wil dit bestuur er voor zorgen dat het aanbod evenwichtig blijft en niet marktverstorend wordt. Hoe wil u onze winkels alle kansen blijven geven?


ONTVANG ONZE NIEUWSBRIEF