menu
Word Lid
Geef onze brandweerlui waarop ze recht hebben!

Ondanks de uitdrukkelijke belofte om het vonnis van de rechtbank van eerste aanleg te Kortrijk niet aan te vechten en correct uit te voeren doet de brandweerzone Midwest dit niet! Vlaams Belang vraagt dat deze onmiddellijke uitvoering geeft aan het vonnis. Onze brandweerlui verdienen dat!

We weten allemaal hoe belangrijk onze hulpverleners zijn. De politie, de ambulancediensten, artsen, verpleegkundigen, zorgkundigen, …. en natuurlijk ook onze brandweerlui.

Het is was dan ook zeer spijtig dat er een conflict was waardoor onze brandweerlui zich genoodzaakt zagen om naar de rechtbank te trekken om hun gelijk te halen. Het conflict ging rond niet vergoede gepresteerde uren waarop de brandweerlui recht hadden. En ze trokken aan het langste touw en kregen hun gelijk voor de rechtbank.

In december 2022 reeds stelde onze fractieleider Immanuel De Reuse in de gemeenteraad een mondelinge vraag aan de voorzitter van de brandweerzone, de burgemeester van Roeselare, om te berusten in het vonnis.

In mensentaal: geef onze brandweerlui waarop ze recht hebben, betaal de verschuldigde bedragen (vergoedingen, toelagen, vakantiegelden,…) correct uit aan zij die er recht op hebben.

Enkel op die manier toon je respect voor onze hulpverleners en breng je terug de nodige rust in het korps.

En ondanks de belofte van de burgemeester om dat te doen blijkt nu dat dit niet correct gebeurde. Ondanks herhaalde vragen en gesprekken.

Het gaat zelfs zo ver dat de betrokken brandweerlui een persconferentie gaven om zo aan iedereen deze gebroken belofte kenbaar te maken. Onze fractie was aanwezig met 2 gemeenteraadsleden: Koenraad Cracco en Cyriel Ameye gaven zo onze solidariteit met hen te kennen.

Het Vlaams Belang eist dat de zone Midwest correct uitvoering geeft aan het vonnis en nu direct de nodige vergoedingen zal uitbetalen.
De brandweerlui hebben er recht op!

* in bijlage de tekst die de brandweerlui op de persconferentie bezorgden

ONTVANG ONZE NIEUWSBRIEF