menu
Word Lid
DRUGS UIT DE WIJK, UIT DE STAD!


Op de laatste gemeenteraad vroeg onze fractieleider Immanuel De Reuse aan het stadsbestuur om de indirecte gevolgen van de drughandel -het geweld in al zijn vormen- in onze stad grondig aan te pakken en om ook vanuit het beleid de maatschappelijke aanvaarding van druggebruik tegen te gaan.

Eind vorig jaar deed onze politie nog een grote drugvangst waarbij vier personen werden aangehouden. Maar ook de buit sprak weer boekdelen. Niet enkel amfetamines, cannabis, hasj en XTC-pillen, ook een alarmpistool, een boksbeugel, bivakmutsen en handboeien.

Onlangs lazen we nog de veroordeling in de krant dat een kapper zich had opgewerkt tot het kopstuk van een drugsnetwerk dat opereerde vanuit onze stad. Niet enkel verkocht hij drugs, ook rekruteerde en bedreigde hij minderjarigen om mee te werken in zijn drugshandel.

De drughandel en de drugoorlog met het bijhorend geweld is dus niet langer een ver van ons bed show. En zonder te willen vergelijken met wat momenteel in Antwerpen en in de Limburgse grensstreek aan het gebeuren is moeten we in onze stad ook zeer waakzaam zijn. De nabijheid van de Franse grens zorgt ook hier voor grensoverschrijdende handel en trafiek en eigen zeden.

Daarom vraagt het Vlaams Belang een nultolerantie voor drughandel en -gebruik en een krachtig ontradend beleid in scholen, in de jeugd- en sportverenigingen en in de ganse samenleving


ONTVANG ONZE NIEUWSBRIEF